2014. április 23.-án hivatalosan is átadták a természettudományos labort.

Képek a labormegnyitóról ->
Veszprém Város önkormányzata a TÁMOP-3.1.3-11/2 pályázat keretében több mint 330 millió forintból kialakított egy természettudományos közoktatási laboratóriumot - hangzott el az ünnepélyes átadón.
Irányi László igazgató, aki a projekt megvalósítását felügyelte, elmondta, hogy a projekt keretén belül korszerűsítették a volt biológia-kémia előadót és kibővítették a kémia, biológia és fizika tantárgyak oktatásához használt eszközkészleteket is.
A megújult labor alkalmas a legmodernebb tanulói kísérletek és mérések elvégzésére biológia, fizika és kémia tantárgyakból.

Ez egy előremutató együttműködés iskolánk és a projektbe bevont környékbeli általános iskolák között.


Elképzeléseink szerint sikerülni fog a fiatalok figyelmét a természettudományos tantárgyak felé orientálni, amelynek köszönhetően többen fognak mérnöki jellegű végzettséget szerezni és ez egyszerre fogja enyhíteni a fennálló mérnökhiányt, illetve a fiatalkori munkanélküliséget - hangsúlyozta megnyitó beszédében Porga Gyula polgármester.

Szauer István, a KLIK veszprémi megyeközponti tankerületi igazgatója is köszöntötte a labor elkészültét, majd a tanárkollégák és érdeklődők el kezdték az ismerkedést az új lehetőségekkel.


Híradások a labor megnyitóról:

vehir.hu
veol.hu

Oldal tetejére